La Cremà del 2018 estigué marcada pel vent i el fred

Els monuments de la Falla la Barraca i la Falla Carraixet, seguits pels de l’Albereda i Gran Via de l’Est i per últim el de la falla guanyadora, Gran Via del Sud, sucumbiren a les flames en una nit gelada en què centenars de fallers posaren punt i final a cinc dies de festa intensos. Voluntaris de Protecció Civil i bombers treballaren amb la dificultat afegida del vent, que bufava fort la nit del 19 de març i accentuava la sensació de fred. La cantà al «xiquet de Bétera», prevista per a les cinc de la vesprada, s’hagué de suspendre a causa de la pluja, però a les huit se li va retre homenatge amb corones de llorer.

[Img #11033]

 

La cremà de la Falla Gran Via del Sud, primer premi de les falles de Bétera 2018, al voltant de la una i mitja de la matinada, va tancar les festes en un acte on es congregaren multitud de fallers de tot el poble. Minuts abans que el monument fora devorat pel foc, les falleres majors, presidents, membres de la Junta Local Fallera i autoritats posaven davant dels ninots, per a tindre un últim record.

 

[Img #11038]

 

Gelada nit en què les falleres es llevaven la mantellina només per a moment de la foto i més d’una tremolava de fred. També els homes -alguns protegits amb la manta morellana o la capa negra valenciana- passaren fred, ja que hi hagué que s’enfrontà a la cremà en mànegues de camisa.

 

[Img #11034]

 

Abans que Gran Via del Sud, cremava la guanyadora del segon premi, la Falla Gran Via de l’Est, una de les que més va patir les ràfegues de vent, que espentaven fum i cendres en totes direccions.

 

En l’equador cronòlogic de la cremà va estar la Falla l’Albereda, en què els seus màxims representants aprofitaren fins a l’últim moment per a fotografiar-se junt amb el monument, tercer premi de les falles de Bétera este 2018, un reconeixement que arriba a una comissió de només tres anys de vida.

 

 

 

La magnífica labor dels voluntaris de Protecció Civil en esta falla, com abans en Carraixet i l’Albereda, va permetre que la cremà es fera sense contratemps a pesar de la pluja que havia banyat els monuments durant les útimes hores i del vent, que bufava fort la nit del 19 de març.

 

 

 

La Falla Carraixet, quart premi, i la Falla la Barraca, quint premi, cremaven pràcticament al mateix temps, al voltant de les 23:30h. I com diu el tòpic -però per tòpic deixa de ser cert- una vegada més les falles han passat volant. Les del 2018 són ja una experiència que queda en el record i que contribuirà a que les 2019 siguen encara millors.

 

 

El programa faller del 19 de març incloïa també mascletaes i la cantà al xiquet de Bétera, un acte previst per a les cinc de la vesprada i que s’hagué d’ajornar a causa de la pluja. A les huit de la nit se li retia homenatge portant fins al seu bust corones de llorer.

 

 

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *