Aviso sobre el Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia del lector y ofrecer contenidos de interés. Si continúa navegando entendemos que usted acepta nuestra política de cookies. Ver nuestra Política de Privacidad y Cookies
RSS de la sección Participació Ciutadana/Opinió [RSS Participació Ciutadana/Opinió]

Domingo, 4 de febrero de 2018

SESSIÓ PLENÀRIA

El debat entre les urbanitzacions i el poble torna al debat de febrer

L'ajuntament de Bétera celebra el dilluns dia 5 de febrer el ple ordinari on es debatran diverses mocions. Entre elles, la presentada per Mas Camarena-Cube perquè es constituïsca una comissió per a definir les bases d'una entitat local menor en Mas Camarena i Torre en Conill, la de Ciudadanos d'instar a les Corts a incloure mesures de suport per a l'horta de València, la de Compromís per proposar millores al nou mapa concessional de transport públic o la del PSPV d'instar al govern d'Espanya a regular la figura del consumidor vulnerable. Serà a les 19:00h en el Saló de Plens del Castell.

Jueves, 11 de enero de 2018

50 ANIVERSARI

L'escola musical dota amb 300 euros el premi al millor logotip

El Centre Artístic Musical de Bétera ha convocat un concurs per a dissenyar el logotip amb què commemorar els seus 50 anys. Serà la imatge corporativa de totes les celebracions que es facen amb motiu d'este aniversari, publicacions (web, xarxes socials, documents) i impressions en samarretes, trofeus, medalles i insígnies. Es poden presentar fins a tres propostes, que han de ser inèdites i originals i els concursants han de ser majors d'edat o menors amb autorització dels pares o tutors. El termini acaba el 23 de febrer.

Jueves, 30 de noviembre de 2017

OCI ACTIU

El programa d'activitats saludables continua creixent

La regidoria de Drets Socials, amb el programa d'activitats saludables per a majors de 55 anys, ha facilitat que 110 veïns i veïnes de Bétera tinguen a l'abast cursos que els permeten relacionar-se i trobar-se millor. El dijous 30 de novembre celebraren a la Casa de la Cultura una gala amb ball, entrega de diplomes i berenar per a celebrar el primer trimestre. L'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany (Compromís) va convidar els majors a difondre els cursos -i així que més persones s'apunten- i a proposar-ne altres que els agradaria fer.

Viernes, 24 de noviembre de 2017

PARTICIPACIÓ

Guanyadors i finalistes del concurs El Camp reben el seu premi

La regidora d'Agricultura, Cristina Ballesteros (PSPV-PSOE) entregà ahir els premis als guanyadors i finalistes del concurs de redacció i dibuix que pretén fomentar el camp i les produccions agràries locals. Els alumnes de primària de Bétera han treballat al voltant de "què és el camp" o l'agricultura ecològica. Els xiquets i xiquetes reberen els diplomes i els xecs (d'entre 25€ i 100€) en un acte on el regidor d'Educació, Fernando Cantarino (PSPV-PSOE), i l'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany (Compromís) s'encarregaren de repartir els guardons junt a la responsable d'Agricultura.

Sábado, 18 de noviembre de 2017

FINANÇAMENT

L'equip de govern reclama un tracte just en la manifestació de València

Els regidors i regidores de Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana es manifestaren el dissabte 18 de novembre a València per reivindicar que "El poble valencià exigeix finançament just". Este era el lema de la marxa convocada pels sindicats i la patronal que va reunir 60.000 persones segons els organitzadors i 17.000 segons Delegació del govern. L'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, va recordar que l'infrafinançament de l'Estat li suposa a Bétera deixar de rebre set milions d'euros anuals.

Viernes, 17 de noviembre de 2017

CONVIVÈNCIA

L'ajuntament presenta el pla d'igualtat d'oportunitats amb una sessió pràctica

Més d'un centenar de treballadors de l'Ajuntament de Bétera assistiren a la presentació del pla d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones el passat dimecres. Maite Bes, regidora de la Dona i Igualtat (PSPV-PSOE), va recordar que este projecte "s'ha de traduir en mesures concretes per a aconseguir eixos objectius que tant s'han treballat en les meses de la Comissió d'Igualtat" i animà els assistents a posar en pràctica el text, com a primer pas perquè Bétera siga un exemple en el repartiment de responsabilitats entre homes i dones i avance en l'eradicació de la violència de gènere i la discriminació.

Viernes, 10 de noviembre de 2017

MEDI AMBIENT

Jornada participativa sobre sistemes urbans de drenatge sostenible

La Regidoria de Participació Ciutadana i PLANIFICA organitzen la Jornada Participativa SuDS: Sistemes urbans de Drenatge Sostenible. PLANIFICA és una cooperativa valenciana d'enginyers i d'arquitectes amb àmplia experiència que presentarà a Bétera ViaSuDS. Es tracta d'un estudi sobre la viabilitat d'estos sistemes, una alternativa als col.lectors basada en un plantejament sostenible del cicle de l'aigua. Serà el dimarts 14 de novembre a les 19:00h al Saló de Plens del Castell.

Domingo, 5 de noviembre de 2017

CONCURS

L'Albereda s'ompli de centenars de persones per vore els gossos més bonics

El I Concurs de Bellesa Canina de Bétera ha arrancat amb una notable participació: dels setanta inscrits, més d'una trentena han sigut veïns i veïnes de Bétera que s'han sumat a esta cita organitzada per la Societat Canina de València amb la col.laboració de la regidoria d'Esports. L'alcaldessa, Cristina Alemany, ha valorat de manera molt positiva que tanta gent del poble s'haja acostat a vore el certamen. L'esplèndid oratge que ha regnat durant tot el matí de diumenge ha facilitat que concursants i espectadors disfrutaren de la cita.

Jueves, 10 de agosto de 2017

PLE ORDINARI

Acord perquè els propietaris de "Lomas de Camarena" es convertisquen en agent urbanitzador i milloren el seu PAI

L'Ajuntament de Bétera acordà en ple la cessió com a Agent Urbanitzador del PAI de la Unitat d'Execució "Jonquera Sur" als propietaris de les cases i terrenys que s'han constituït com a Agrupació d'Interés Urbanístic amb el nom de "Lomas de Camarena". L'acord arriba després que la mercantil que ostentava la condició d'urbanitzadora entrà en concurs de creditors i fora liquidada en 2012.

Lunes, 17 de julio de 2017

REPORTATGE

Llinatges i malnoms 3.0

Els cognoms i els malnoms a Bétera són un tresor cultural. Ramiro López Fabregat, informador de l'ajuntament, és un dels encarregats de preservar-los amb el seu treball diari. La revolució tecnològica ha fet que passe de donar necrològiques pel carrer, i a través dels altaveus d'un cotxe, a fer-ho també en els bans de l'APP "Bétera en Línia", una eina potent de difusió de la informació per internet. Des del telèfon mòbil, beterans i beteranes se n'assabenten de qui ha faltat i a quina hora és el soterrament, però també coneixen quines són les arrels del difunt, el seu llinatge i el malnom de la família. Història viva de Bétera en un obituari digital.

Domingo, 2 de julio de 2017

JOVENTUT

Música, esport, jocs i art en el Cap de Setmana Jove

Bétera viu durant els primers dies de juliol un fum d'activitats programades des de l'àrea de Joventut. Concursos de cuina i de rap, grafitis, jocs de rol, un rocòdrom i una disco-mòbil, entre d'altres, omplin l'Albereda de moviment en la el Cap de de Setmana Jove que se celebra del 30 de juny al 2 de juliol.

Lunes, 26 de junio de 2017

CITA EN SETEMBRE

Obert el termini d’inscripcions per a la V Fira Agrícola

La trobada de productes de la terra, maquinària i camp se celebrarà a l’Albereda del 22 al 24 de setembre amb la presència d’empreses i proveïdors de l’àmbit valencià i espanyol. Enguany la Fira potenciarà les noves tecnologies i l’agricultura ecològica. La regidora d'Agricultura, Cristina Ballesteros (PSPV-PSOE) ha animat a tot el teixit comercial beterà vinculat a la producció agrària “a participar d’esta trobada en les diferents carpes que l’ajuntament posarà a disposició dels interessats de manera totalment grauïta”.

Lunes, 19 de junio de 2017

#19JALERTAFEMINISTA

Bétera celebra una nova concentració contra la violència masclista

Amb l'impuls de diferents organitzacions de dones i el suport de la regidoria d'Igualtat i de la Dona les portes de l'Ajuntament de Bétera han acollit una nova concentració contra la violència masclista. L'alcaldessa, Cristina Alemany, la regidora de la Dona i Igualtat, Maite Bes, i el professor de filosofia de l'IES Les Alfàbegues, Ángel Vallejo, han encapçalat la convocatòria amb la lectura de diferents textos i d'una moció per instar al govern d'Espanya a destinar més fons per a lluitar contra la violència de gènere.

Sábado, 10 de junio de 2017

IGUALTAT

Dones Progressistes lliura els "Premis en Lilà" 2017

El Castell acollí el passat divendres el lliurament dels "Premis en Lilà "que atorga l'associació "Dones Progressistes de la Vila de Bétera". En esta ocasió els guardons anaren a parar a una associació –Alanna–, a la tiradora d'arc, Mari Carmen Rubio, als integrants i agents de la Policia Local de la Comissió Municipal de la Violència de Gènere –Aitor Serrano, Ana María Palacios i Leopoldo Navarro– i a la gerent de la Cooperativa Agrícola de Pego, Teresa Morell.

Jueves, 1 de junio de 2017

IGUALTAT

Setmana d'activitats en Tyrius pel seu 50 aniversari

L'Associació Tyrius de Bétera ha participat activament en el Congrés Nacional celebrat recentment a València amb motiu dels 50 anys d'esta gran associació de dones. Amparo Sancho, com a presidenta, i la resta d'integrants de Tyrius Bétera, acudiren al Palau de la Música a l'acte presidit pel cap del Consell, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Les i els assistents gaudiren d'un programa complet de conferències per treballar la igualtat amb la presència, entre d'altres, d'Adela Cortina (Catedràtica d'Ètica) o Teresa Gisbert (Fiscal en Cap de València).

Martes, 16 de enero de 2018

INTEGRACIÓ

L'hospital de Bétera estrena un espai en la ràdio municipal per a "trencar barreres"

El dijous 18 de gener s'emetrà en la ràdio municipal un espai nou en què residents de l'hospital de Bétera expliquen què fan, com es relacionen i què els motiva. Els acompanyarà Toni Pla, director d'Infermeria del centre, Humberto Echevarría, psiquiatra, i l'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, qui assegura que "és fonamental que donem suport a persones que han estat oblidades, i fins i tot, tapades i les institucions estem obligats moralment a oferir-los tota l'ajuda que puguem".

Miércoles, 27 de diciembre de 2017

CULTURA POPULAR

L’Ateneu tanca el 2017 amb un programa redó

Des del dijous 28 de desembre fins al dissabte 30, l’Ateneu de Bétera proposa unes vetllades de conversa, cultura i intercanvi amb diferentes propostes. D’igual manera encetarà el 2018, ja que hi ha previstes les visites del contacontes Llorenç Giménez, Elies Monxolí i Joan C. Martín entre el 2 i el 4 de gener. Tots els actes tindran lloc a la seu de l’Ateneu (Plaça del mercat, 5, de Bétera).

Sábado, 25 de noviembre de 2017

CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Associacions i govern reivindiquen una marxa més necessària que mai

La marxa contra la Violència de Gènere de Bétera, que va recórrer divendres 24 de novembre els carrers del poble, va estar precedida per la crida d'associacions de dones i de l'ajuntament d'exigir la igualtat real; educar des de la infància en valors de tolerància i respecte; i urgir a alliberar la societat de la violència masclista, que va més enllà del que reflecteixen les xifres. A les portes del consistori també es premià els guanyadors dels concursos de tweets i microrrelats. A continuació, se soltaren cinquanta globus amb els missatges que els assistents escrigueren, i començà la caminada que va finalitzar a la Casa de Cultura.

Miércoles, 22 de noviembre de 2017

CONVIVÈNCIA

Bétera farà la marxa per la Violència de Gènere el divendres dia 24

La regidoria de la Dona i Igualtat ha convocat per al divendres 24 de novembre una marxa per a reclamar la convivència d'homes i dones en igualtat i rebutjar la violència de gènere. Maite Bes(PSPV-PSOE), al capdavant d'esta regidoria, convida a la participació en defensa d'una societat que elimine els entrebancs de qualsevol tipus a les dones. La caminada eixirà de l'Ajuntament, on es lliuraran els premis dels concursos de microrrelats i tweets, i recorrerà els carrers del poble fins acabar en la Casa de la Cultura-llar dels jubilats.

Sábado, 18 de noviembre de 2017

OPINIÓ

El PP creu que la moció sobre la baixada de l'IBI "continua oblidada a un calaix"

El PP expressa en este escrit la seua opinió al voltant de l'aprovació de la moció d'estudi i rebaixa de l'IBI i d'altres propostes d'acord del consistori.

Martes, 14 de noviembre de 2017

PARTICIPACIÓ

Bétera celebrarà el Dia de la Infància amb un matí dedicat als menuts

La regidoria de Drets Socials convida tots els xiquets i xiquetes a participar de les activitats d'oci que el proper diumenge 19 de novembre es faran a l'Albereda amb motiu de la celebració del Dia Universal de la Infància. Els jocs començaran a les 11:30h i inclouran dinàmiques amb paracaigudes, jocs sobre els drets de la infantesa i una gimcana amb proves senzilles perquè hi puguen participar els més menuts.

Miércoles, 8 de noviembre de 2017

SOLIDARITAT

L'ajuntament facilita la participació en la Marxa contra la Violència de Gènere

La regidoria de Dona i Igualtat convida a participar en la II Marxa contra la Violència de Gènere organitzada per la Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València. Serà una cursa de cinc quilòmetres, el pròxim diumenge 12 de novembre, a les 10:00h al Passeig de l'Albereda de València. La regidora Maite Bes (PSPV-PSOE) recorda que "és una manera d'involucrar-se en la conscienciació i sensibilització contra el maltractament a la dona en l'àmbit esportiu".

Viernes, 18 de agosto de 2017

CINC MINUTS DE SILENCI

Bétera se solidaritza amb Catalunya pels atemptats terroristes

Desenes de veïns i veïnes s'han concentrat el divendres a les 12 als edificis municipals de Bétera per mostrar el rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils en els quals han perdut la vida 14 persones innocents. El poble beterà ha mostrat la cara solidària amb els familiars i les víctimes de la barbàrie terrorista. Les banderes onegen a mitja asta a l'ajuntament. La concentració silenciosa, encapçalada al consistori per l'alcaldessa, Cristina Alemany, ha durat cinc minuts.

Martes, 25 de julio de 2017

GASTRONOMIA

Comerç lliura els premis de la VII Ruta de la Tapa

Casa Nebot fou l'escenari elegit el passat dilluns per a donar els premis gastronòmics de la VII Ruta de la Tapa de Bétera que per votació popular recaigueren en els restaurants Ca Serruch, Fusió i Gastro Bar Izaneus. Els propietaris reberen les plaques commemoratives de mans de l'alcaldessa, Cristina Alemany (Compromís) i del regidor de Comerç, Augusto Sevilla (Asamblea Bétera Ciudadana). En l'acte participaren diferents membres de l'Associació de Comerciants de Bétera i també reberen el premi del sorteig d'un sopar per a dos persones, els veïns Aurora Baena ( en Ca Serruch), Juan Solves (en Fusió) i Pilar Royo (en Gastro Bar Izaneus).

Martes, 4 de julio de 2017

COMERÇ

Ca Serruch s’imposa en la Ruta de la Tapa de Bétera

La setena Ruta de la Tapa de Bétera ja té guanyador. Per votació popular el restaurant Ca Serruch s’ha imposat amb 63 vots, front als 56 del Restaurant Fusió i els 30 del Gastrobar Izaneus. Dimarts s’ha fet el recompte de vots en l’edifici municipal de Casa Nebot amb la presència de José Vicente Pardo (vicepresident de l’Associació de Comerciants de Bétera), Begoña Robles (Tècnica de l’Agència de Desenvolupament Local) i del regidor de Comerç i Ocupació, Augusto Sevilla (Asamblea Bétera Ciudadana). També s'han conegut els guanyadors del sorteig de tres sopars per a dos persones.

Miércoles, 28 de junio de 2017

IGUALTAT

L'ajuntament celebra el Dia de l'Orgull LGTBI

La regidoria d'Igualtat anima a la ciutadania a recolzar, com ho fa el consistori, a totes les dones i homes activistes en el moviment de lesbianes, gays, bisexuals, persones transgènere i intersexuals (LGTBI). I ho fa en esta setmana que se celebra el Dia de l'Orgull LGTBI. Dimarts Bétera acollí una xarrada sobre discriminació per orientació sexual o de gènere.

Martes, 20 de junio de 2017

JOVENTUT

Tallers, jocs, esport i música en el Cap de Setmana Jove de Bétera

La regidoria de Joventut ha programat tres dies d'activitats per al públic entre 12 i 30 anys del divendres 30 de juny al diumenge 2 de juliol. Entre els actes destaquen les competicions de jocs de taula i futbolí, un rocòdrom, el concurs gastronòmic per a joves, una excursió nocturna a Torre Bofilla i una discomòbil. Més informació i inscripcions als diferents actes en el correu electrònic @juventud@betera.es i en el telèfon 961698714.

Lunes, 12 de junio de 2017

SOLIDARITAT

Bétera acull divendres una nova jornada de donació de sang

El Centre de Salut de Bétera celebra divendres una nova vesprada de donació de sang amb la unitat mòbil del Centre de Transfusions. A partir de les cinc de la vesprada i fins les nou de la nit les persones interessades podran aportar el seu granet d'arena al sistema sanitari valencià. Per a ser donant cal tindre entre 18 i 65 anys i pesar un mínim de cinquanta quilos.

Lunes, 5 de junio de 2017

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

La regidoria de Medi Ambient posa en marxa la campanya #BéteraNeta

La iniciativa comptarà amb material gràfic i audiovisual, teatre a les escoles, cartells i díptics per conscienciar la ciutadania de la importància de no embrutar el municipi.

Martes, 30 de mayo de 2017

ASSEMBLEA CIUTADANA

El govern local fa balanç dels progressos en l'actual legislatura

Resum de les intervencions dels regidors de l'equip de govern municipal (Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) durant el transcurs de l'assemblea ciutadana oberta celebrada el darrer divendres de maig a Casa Nebot. En el torn de preguntes els veïns reclamaren millores en l'enllumenat de la zona d'Horta Vella, prop de l'hospital, i passos de vianants. L'ús de les infraestructures esportives i la creació d'un Consell Local de l'Esport també foren motiu de preguntes. L'objectiu dels tres partits que governen fou "oferir transparència a les gestions municipals" i explicar als veïns tot el que s'ha fet en els dos anys de mandat.
Bétera Informacio • Términos de usoPolítica de PrivacidadMapa del sitio
© 2018 • Todos los derechos reservados
Powered by FolioePress